Huizenprijzen blijven stijgen ondanks coronacrisis, hier zie je hoe dat zit in jouw regio

9 juli 2020 om 11:23 • Aangepast 16 juli 2020 om 11:14
nl
De coronacrisis heeft tot nu toe amper effect op de woningmarkt. Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Volgens de organisatie worden er relatief zelfs meer woningen boven de vraagprijs verkocht dan ooit tevoren.
Profielfoto van Maaike CnossenProfielfoto van ANP
Geschreven door
Maaike Cnossen & ANP

Het aantal beschikbare woningen daalt. Het beperkte huizenaanbod is al langer een probleem. Een huis kost gemiddeld 335.000 euro. De huizenprijs ligt daarmee landelijk gezien 8,8 procent hoger dan vorig jaar.

Weten hoeveel de huizenprijzen bij jou in de regio zijn gestegen? Bekijk het hieronder.

Wachten op privacy instellingen...

“Hoewel er in absolute zin minder kopers zijn, blijft men overbieden om de gewenste woning te bemachtigen”, zegt Onno Hoes, voorzitter van NVM. Beleggers en expats tonen volgens hem minder belangstelling, waardoor starter en doorstromers meer kansen hebben. Ook zouden consumenten vertrouwen hebben in de veerkracht van de Nederlandse economie. “Men omarmt de eigen woning en denkt niet op de korte maar op lange termijn.”

De NVM-makelaars verkochten ruim 37.600 bestaande woningen. De woningmarkt is krapper dan ooit deze eeuw. Te koop staande woningen staan voor het eerst sinds 2002 gemiddeld minder dan 100 dagen te koop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.