Bellenblazer boos om arrestatie in centrum Eindhoven: ‘Ik doe dit al acht jaar!’

10 juli 2020 om 17:53 • Aangepast 17 juli 2020 om 21:24
nl
Straatartiest en bellenblazer Rob Waterbende is donderdag in de Eindhovense binnenstad aangehouden omdat de zeepresten van zijn bellenblaasact een gevaarlijke situatie zouden opleveren. Ook weigerde hij zijn legitimatiebewijs te laten zien. De straatartiest streamde zijn aanhouding live op Facebook.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

“Dit is mijn leven. Ik leef hier al acht jaar van. Ik maak al jaren duizenden mensen blij met bubbels”, zei Waterbende tegen een van de boa’s. Vervolgens weigerde hij een legitimatiebewijs te laten zien, omdat hij dat naar eigen zeggen niet bij zich had.

“Ik word gearresteerd voor bellenblazen!”, riep hij vervolgens veelvuldig. Daarna ging hij verder met bellenblazen en het schoonmaken van het 18 Septemberplein in de binnenstad. Nadat de politie kwam, moest Waterbende mee naar het bureau.

De gemeente Eindhoven laat in een reactie weten dat bellenblazen ‘in principe mag’, maar dat de boa’s in gesprek gingen met de man om ‘verder gevaar te voorkomen’.

Volgens een van de boa’s waren er donderdag kinderen uitgegleden en verontreinigde de man de bodem, zo valt te horen op de livestream. De gemeente kan echter niet bevestigen of er daadwerkelijk kinderen zijn gevallen door de zeepresten, maar zegt wel dat de boa's de situatie altijd zullen komen beoordelen wanneer ze 'signalen krijgen dat er mensen uitglijden en vallen'.

60.000 views
De livestream is in een dag tijd meer dan zestigduizend keer bekeken en honderden keren geliked en gedeeld. Waterbende zou een boete van 200 euro hebben gekregen, maar die weigert hij te betalen, zo schrijft hij op Facebook.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!