Jorritsma boos dat hij beslissing over preventief ruimen nertsenfarms via media te horen krijgt

10 juli 2020 om 20:54 • Aangepast 17 juli 2020 om 20:44
nl
John Jorritsma is boos en teleurgesteld dat hij via de media moest vernemen dat minister Carola Schouten niet van plan is de nertsenfokkerijen in Zuidoost-Brabant preventief te laten ruimen. "Zo gaat het altijd met dit ministerie!", schrijft de Eindhovense burgemeester en voorzitter van de veiligheidsregio op Twitter.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

"Toch wel bijzonder... als voorzitter stuur ik brief aan minister Schouten en via de media mag ik de reactie aan de Tweede Kamer vernemen", aldus Jorritsma.

Wachten op privacy instellingen...

Jorritsma had namens de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost gevraagd om alle nertsen in die regio preventief te ruimen. De veiligheidsregio wil dat om verdere besmetting te voorkomen. Donderdag schreef Jorritsma als voorzitter van de Veiligheidsregio daarover een brief aan de minister.

Schouten wil er echter niet aan. "Deze maatregel treffen we alleen als er geen andere mogelijkheid bestaat om de volksgezondheid of diergezondheid te beschermen", aldus de bewindsvrouw.

Klaver
Jesse Klaver reageerde vervolgens inhoudelijk op de tweet van Jorritsma met een nieuwe oproep aan de minister om de fokkerijen te sluiten, omdat het 'levensgevaarlijke corona-brandhaarden' zijn.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.