Politie maakt eind aan illegaal feest met 250 mensen in natuurgebied, berg troep achtergelaten

12 juli 2020 om 11:00 • Aangepast 19 juli 2020 om 10:54
nl
Agenten hebben zaterdagnacht een illegaal feest in een natuurgebied aan de Polderweg in Prinsenbeek beëindigd. Zo'n 250 mensen waren daar op afgekomen. Zij draaiden luide muziek in het stiltegebied.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Rond halfeen werd de politie vanwege de herrie gewaarschuwd. Buurtbewoners hadden gezien dat veel auto's naar de Polderweg reden.

Veel troep
Agenten hebben daarop direct de Brielsedreef en de Polderweg afgezet om een verdere toestroom te voorkomen. Er stonden zo'n vijftig auto’s bij het natuurgebied geparkeerd. Toen de agenten aankwamen en het feest stillegden, waren de feestvierders binnen vijftien minuten vertrokken.

Maar in het natuurgebied lieten de feestvierders veel troep achter. Onder meer ballonnen, roodwit lint, plastic bakjes en flessen, laat een politiewoordvoerder weten. "Ook is de grond door de vele auto's enigszins kapotgereden", vertelt de woordvoerder. Dit is doorgeven aan Staatsbosbeheer, de eigenaar van het natuurgebied.

De organisator van het feest, een 31-jarige Bredanaar, kreeg te horen dat hij een proces-verbaal krijgt als er aangifte gedaan wordt van vernieling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.