Vrouwen in massagesalon illegaal als prostituees aan het werk, eigenaar opgepakt voor mensensmokkel

14 juli 2020 om 10:04 • Aangepast 21 juli 2020 om 15:18
nl
De 51-jarige eigenaar van een Tilburgse massagesalon en zijn broer (38) zijn opgepakt voor mensensmokkel. In de salon zouden buitenlandse vrouwen illegaal als prostituee werken. Het is onbekend waar ze vandaan komen en hoe oud ze zijn.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De politie startte een onderzoek na klachten uit de buurt over de massagesalon aan de Voorschotenstraat. De buurtbewoners hadden overlast van de toeloop bij het huis. De massagesalon is gevestigd in een hoekwoning in een nieuwbouwwijk.

" Je zou het niet verwachten in zo'n keurige straat, maar het was wel algemeen bekend wat daar gebeurde", laat een buurtbewoner, die anoniem wil blijven, weten. Volgens hem woonde de eigenaar in het huis met de salon erbij. Meestal was er ook een vrouw bij hem, maar dit hoefde niet altijd dezelfde vrouw te zijn. Af en toe wisselde dit.

Veel buurtbewoners willen liever niks kwijt over de kwestie. Ze zijn bang dat de eigenaar weer terugkomt.

Coronaregels overtreden
Ook de gemeente had de massagesalon in het vizier. Uit onderzoek bleek dat de eigenaar zich niet hield aan de geldende coronaregels voor massagesalons.

De zaak bleek begin april nog geopend te zijn, terwijl contactberoepen op dat moment nog niet waren toegestaan. De eigenaar kreeg een waarschuwing. Hij heeft inmiddels ook een dwangsom van 10.000 euro moeten betalen. Bij een tweede controle op 21 april bleek dat er nog steeds werd gewerkt.

Zorg aangeboden
Bij het bedrijf waren vaker controles vanwege de geluiden uit de wijk over illegale prostitutie en overlast. "Als gemeente hebben wij in het verleden bij controles mensen met meerdere nationaliteiten aangetroffen. Met de aanwezige dames is altijd het gesprek aangegaan over hun werkzaamheden, hun verblijfssituatie en indien daar aanleiding voor was, is er hulp, begeleiding of zorg aangeboden. Dat hebben we ook nu weer gedaan", laat een woordvoerder weten.

De eigenaar van de salon en zijn broer uit Breda worden naast mensensmokkel ook verdacht van valsheid in geschrifte. Een team van de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de eenheid Zeeland-West-Brabant heeft de twee opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.