Man (57) uit Geffen misbruikte kwetsbare dochter: ook het gerechtshof vindt dat hij de cel in moet

14 juli 2020 om 10:50 • Aangepast 21 juli 2020 om 10:54
nl
Een 57-jarige man in Geffen is dinsdag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden. Hij werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel. De man misbruikte maandenlang zijn minderjarige, kwetsbare dochter.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

In 2015 kwam zijn dochter bij hem wonen. Ze hadden elkaar kort daarvoor pas voor het eerst ontmoet. Zij was toen 17 jaar en haar vader wist volgens de rechter dat ze zich ‘in een mentaal kwetsbare situatie bevond’.

'Geen sprake van dwang '
Het hof heeft niet kunnen vaststellen dat de vader zijn dochter gedwongen heeft om seksuele handelingen te verrichten. Het hof ziet geen bewijs voor geweld of bedreiging met geweld. De man zei eerder tegen de rechtbank dat ze verliefd waren en dat zijn dochter hem verleid heeft.

Het hof vindt wel dat er sprake was van overwicht van de vader op zijn dochter en van een kwetsbaar meisje, maar die omstandigheden zijn in dit geval onvoldoende om aan te nemen dat zij zich niet kon verzetten. De man wordt daarom vrijgesproken van verkrachting.

Kwetsbaar
Volgens het hof zijn er aanwijzingen dat het meisje kwetsbaar en beïnvloedbaar was, maar was er geen sprake van een ontwikkelingsachterstand.

Het hof vindt het ‘zeer kwalijk dat de man alleen oog heeft gehad voor zijn eigen behoeftebevrediging’. Hij heeft zich niet om haar gevoelens bekommerd. Het meisje heeft een zeer intensieve behandeling nodig om alle trauma’s te verwerken, aldus het hof.

Naast celstraf, moet de man ook verplicht behandeld worden in een forensische kliniek en moet hij een schadevergoeding van 3000 euro aan zijn dochter betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.