Video

Snollebollekes niet naar Gelredome, maar wel op je balkon, keukentafel of in de woonkamer

16 juli 2020 om 19:44 • Aangepast 23 juli 2020 om 19:14
nl
Als de fans niet naar het podium kunnen komen, dan brengt Snollebollekes het podium wel naar de fans toe. De feestact lanceerde donderdag een app waarmee Snollebollekes in augmented reality te bewonderen is. Zo kan er volgende week tijdens een virtueel concert vanuit elke hoek van het huis mee worden gesprongen.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

Het was een bittere pil voor Rob Kemps en zijn fans toen vier concerten verschoven moesten worden vanwege coronamaatregelen. Maar zoals deze maanden vaker is gebleken: met technologie kan veel gedaan worden. En zo ontstond het idee voor een digitaal concert in augmented reality. De techniek is vooral bekend om het razendpopulaire spel Pokémon Go. De camera van een telefoon filmt een achtergrond en software projecteert special effects, waardoor computerbeelden en de realiteit samensmelten.

Live optreden
Wie van links naar rechts wil gaan in de huiskamer kan de Snollebollekes-app downloaden en op vrijdag 24 juli om acht uur 's avonds inschakelen wanneer het feestbeest zijn concert aftrapt. De show duurt ongeveer twintig minuten. Via het scherm van een smartphone kan het podium op elke willekeurige achtergrond worden geprojecteerd. De echte sfeermakers van een concert, confettikanonnen en vlammenwerpers, kunnen mensen zelf via de app bedienen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.