Flink meer omzet voor Beter Bed ondanks coronacrisis

17 juli 2020 om 07:28 • Aangepast 24 juli 2020 om 07:34
nl
Beddenfabrikant Beter Bed in Uden heeft de eerste helft van het jaar veel beter gepresteerd dan een jaar eerder. En dat ondanks de coronacrisis. Het bedrijf wist de omzet met bijna 10 procent op te voeren. Daarnaast schreef het bedrijf zwarte cijfers, terwijl een jaar eerder nog een verlies werd genoteerd.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Volgens topman John Kruijssen begon Beter Bed het jaar sterk. In de laatste twee weken van maart, toen lockdownmaatregelen van kracht werden, was er wel een flinke dip, ook omdat winkels in België op slot moesten.

Onlineverkopen
Beter Bed wist volgens Kruijssen snel te schakelen: de onlineverkopen werden opgevoerd en er werden maatregelen genomen in winkels in magazijnen. Verder profiteerde het bedrijf van marketingcampagnes. De inspanningen betaalden zich in april al uit, aldus de topman.

Beter Bed sloot het eerste halfjaar af met een omzet van 103,5 miljoen euro, tegenover 94,2 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep bleef 2 miljoen euro over, tegenover een verlies van 700.000 euro vorig jaar.

Volgens Beter Bed liggen er nog voor 23,5 miljoen euro aan orders op de plank, een record. Het bedrijf ziet dit als een solide buffer in onzekere tijden.

Vertrouwen
Volgens Beter Bed is het moeilijk om in te schatten wat de coronacrisis dit jaar voor effect zal hebben op de resultaten. Het bedrijf deed ook geen prognoses, maar vertrouwt erop dat het de uitdagingen aankan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.