Mierlose kersen nougatine - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

18 juli 2020 om 12:43 • Aangepast 25 juli 2020 om 13:34
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 18 juli hoorde je Maarten Saakes. Hij maakte een heerlijk dessert met Mierlose kersen.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig voor dit dessert voor 4 personen:

  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram amandelen
  • 200 gram Bastognekoeken
  • 50 gram boter
  • 120 gram Mierlose kersen zonder pit
  • 120 gram ongezoete room
  • tweeenhalve deciliter eiwit
  • 185 gram poedersuiker

Hoe ga je te werk:

Rooster de hazelnoten, walnoten en amandelen licht in de oven.

Laat ze na het kleuren goed afkoelen.

Klop de ongezoete slagroom op tot deze goed stijf ijs.

Klop het eiwit stuif en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe tijdens het kloppen.

Hak de gebruineerde noten fijn.

Doe hetzelfde met de Bastogne koek fijn en smelt de boter

Ontpit de kersen en snij deze doormidden.

Meng de kersen met de noten.

Pak een cake blik en leg daarin bakpapier.

Doe in het cakeblik de gehakte Bastogne koek en giet de gesmolten boter er overheen.

Meng de noten en kersen met het opgeklopte eiwit.

Meng hier de slagroom door.

Vul het cake blik met de massa.

Laat dit ongeveer 5 uur opstijven.

Haal voorzichtig de ijsgekoelde nougatine uit het blik en snijd er pakken van.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!