Zeker zeven mensen die zijn geland op Eindhoven Airport waren besmet met het coronavirus

18 juli 2020 om 15:14 • Aangepast 4 augustus 2020 om 13:32
nl
Op Eindhoven Airport zijn sinds begin vorige maand zeven passagiers geland die later besmet bleken met het coronavirus. Zij zaten verspreid over zes vluchten en testten kort na landing positief op corona, meldt een woordvoerster van de GGD Brabant-Zuidoost.
Profielfoto van Paul Ruiter
Geschreven door
Paul Ruiter

Volgens de GGD gaat het om vijf vluchten waarbij een passagier besmet bleek en één vlucht waarvan twee reizigers later positief testten. Ze werden ziek en meldden zich voor een test bij de GGD, die uit het bron- en contactonderzoek dat volgt op een besmetting opmaakte dat de passagiers onlangs in een van de vliegtuigen zaten.

Passagiers die binnen twee stoelen afstand van de besmette mensen vandaan zaten, is gevraagd twee weken in quarantaine te gaan. De GGD vroeg daarvoor hun contactgegevens op bij de betreffende vliegmaatschappijen, zegt de woordvoerster. Bemanningsleden is door hun luchtvaartmaatschappij verzocht bij aan corona gerelateerde klachten contact op te nemen met de GGD voor een coronatest.

Coronaregels
Of er nog meer vluchten aankwamen op Eindhoven Airport met besmette passagiers, is niet bekend. Ook over de identiteit van de geïnfecteerden en waar de vliegtuigen vandaan kwamen, is niets bekendgemaakt.

Eerder meldde de Volkskrant dat op Schiphol de afgelopen anderhalve maand 38 vluchten landden met zeker één iemand aan boord die kort daarna positief testte.

Iedereen die vanuit en naar Nederland vliegt, moet aan boord een mondkapje op en krijgt van tevoren een gezondheidscheck. Geven reizigers klachten op die bij COVID-19 horen, dan mogen ze niet mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.