Gewapende overvallers Bol.com zaten urenlang in distributiecentrum - Omroep Brabant
Video

Gewapende overvallers Bol.com zaten urenlang in distributiecentrum

19 juli 2020 om 15:31 • Aangepast 27 juli 2020 om 07:44
nl
Aan de Pakketweg in Waalwijk is zondagochtend een gewapende overval gepleegd op het distributiecentrum van Bol.com. Het zou gaan om meerdere daders die twee beveiligingsmedewerkers bedreigden en urenlang in het pand zaten, meldt de politie. Het is niet duidelijk of er iets is buitgemaakt.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Uit de eerste verklaringen van de beveiligers blijkt dat de overval zondagochtend rond negen uur uur heeft plaatsgevonden. De daders zijn het bedrijfspand binnengedrongen en zijn geruime tijd gebleven. De bedreigde medewerkers sloegen rond tien voor drie alarm bij een voorbijganger die meteen 112 belde. Wat er zich tijdens die uren daarvoor in het distributiecentrum heeft afgespeeld, is onduidelijk.

Na de melding rukte de politie direct met meerdere wagens uit. In de omgeving zochten agenten met kogelwerende vesten naar de daders, maar die zijn nog spoorloos. Rechercheurs hebben sporenonderzoek gedaan en verklaringen van medewerkers opgenomen. Ook worden camerabeelden bekeken. Het rechercheonderzoek is in volle gang.

Pakketjes wellicht vertraagd
Bij Bol.com zijn ze 'enorm geschrokken' van de overval. De betrokken medewerkers krijgen psychische hulp van een gespecialiseerd team, meldt het bedrijf.

Omdat 400 uitzendkrachten door de overval urenlang niet konden werken, zal de bezorging van pakketten op maandag vertraging oplopen. "Het zou kunnen dat de klanten een dag langer op hun aankopen moeten wachten", aldus een woordvoerder. Klanten die daarmee te maken krijgen, krijgen daarover bericht.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.