Gekanteld busje met gasflessen zorgt voor problemen op de A59

20 juli 2020 om 07:45 • Aangepast 4 augustus 2020 om 01:31
nl
Een gekanteld busje met acetyleenflessen veroorzaakte maandagochtend urenlang problemen op de A59 bij Engelen. Het busje kreeg rond kwart voor zeven op de weg een klapband en raakte de vangrail.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Na het ongeluk werd een rijstrook tussen Empel en Den Bosch-West afgesloten. "Overal lag gereedschap op de weg", liet een ooggetuige weten. Door het afsluiten van de rijstrook ontstond een flinke file. De ANWB waarschuwde voor veertig minuten vertraging. De vangrail en het wegdek moesten gerepareerd worden.

Wachten op privacy instellingen...

Foto's en filmpjes
De mannen die in het busje zaten, bleven bij het ongeluk ongedeerd. Pas rond halfnegen waren de problemen voorbij en kon het verkeer hier weer doorrijden.

Vier automobilisten werden op de bon geslingerd, omdat zij al rijdend foto's en filmpjes probeerden te maken van de gekantelde bestelbus. Zij kunnen een boete van 240 euro verwachten.

Het busje kreeg een klapband op de A59 (foto: Bart Meesters).
Het busje kreeg een klapband op de A59 (foto: Bart Meesters).

A58
Ook op de A58 van Breda richting Eindhoven moest het verkeer maandagochtend vroeg rekening houden met veel vertraging. Bij Oirschot werd rond halfzeven de rechterrijstrook afgesloten. Daar stond een kapotte auto.

Wachten op privacy instellingen...

Het afsluiten van de rijstrook leidde rond kwart over zeven tot zeven kilometer file vanaf Tilburg, eveneens goed voor veertig minuten vertraging. Deze file was rond halfacht opgelost.

Wachten op privacy instellingen...

Busje kantelt op brug
Daarnaast was het raak bij de Koppelstraat in Beek en Donk. Daar kantelde maandagochtend een bestelbus. Volgens de wijkagent gebeurde dit na 'een klein tikje'. Er is bij dit ongeluk niemand gewond geraakt. Inmiddels is de brug weer vrijgegeven.

Een bestelbus kantelde op een brug in Beek en Donk
Een bestelbus kantelde op een brug in Beek en Donk

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.