Marathon Eindhoven gaat dit jaar niet door

20 juli 2020 om 14:09 • Aangepast 27 juli 2020 om 13:44
nl
De Marathon Eindhoven wordt een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. Het zou dit jaar de 37ste editie van het evenement zijn. Die wordt nu gehouden op 9 en 10 oktober 2021.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Edgar de Veer, organisator van de marathon, noemt het annuleren van het evenement erg spijtig: "Maar het is ook de enige juiste beslissing". De Veer is al sinds 2009 organisator van het jaarlijkse evenement.

Anderhalve meter afstand
"Het is onder de huidige omstandigheden niet realistisch het marathonweekeinde op 10 en 11 oktober feestelijk en veilig te laten verlopen. Wij zijn tot het besluit gekomen in nauw overleg met de gemeente Eindhoven."

Vooral het moeten houden van anderhalve meter afstand is reden om de marathon dit jaar niet door te laten gaan. De organisatie benoemt dat het een verantwoordelijkheid heeft om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te kunnen garanderen.

Jammer voor jong en oud
Monique List, wethouder binnenstad: "Het is buitengewoon jammer voor al die lopers, jong en oud, die zich hebben verheugd op de Marathon Eindhoven. Maar de volksgezondheid komt vanzelfsprekend op de eerste plaats. Het coronavirus is nog niet weg. Hopelijk kunnen wij volgend jaar met z’n allen weer onbelemmerd genieten van dit prachtige, voor iedereen toegankelijke evenement."

De Marathon Eindhoven trekt jaarlijks veel mensen, zowel hardlopers als toeschouwers. Zo waren er vorig jaar 23.500 inschrijvingen om mee te lopen. Volgens de organisatie heeft het evenement zich de laatste jaren ook ontwikkeld tot een gemoedelijk stadsfeest met een interactie tussen lopers en de toeschouwers.

De startbewijzen van dit jaar blijven geldig voor de Marathon Eindhoven van 2021. De deelnemers ontvangen nog een persoonlijk bericht over de verplaatsing van de marathon.

Virtuele editie
Voor de duizenden lopers die dit jaar hebben uitgekeken naar de Marathon Eindhoven is er een alternatief bedacht: de virtuele editie. "Er komt een app waarbij de beleving van het evenement op bijzondere wijze wordt nagebootst. Binnenkort volgt meer informatie", vertelt De Veer.

Vorige editie van de Marathon Eindhoven (foto: organisatie Marathon Eindhoven).
Vorige editie van de Marathon Eindhoven (foto: organisatie Marathon Eindhoven).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.