Tim Hofman richt pijlen van BOOS op Tilburgse kamerverhuurder BV Wonen - Omroep Brabant
Video

Tim Hofman richt pijlen van BOOS op Tilburgse kamerverhuurder BV Wonen

23 juli 2020 om 17:20 • Aangepast 5 augustus 2020 om 16:39
nl
Programmamaker Tim Hofman heeft zijn pijlen in de nieuwste aflevering van het populaire YouTube-programma BOOS op de Tilburgse kamerverhuurder BV Wonen en eigenaar Bram Vermeulen gericht. Het bedrijf zou te hoge contractkosten rekenen, maar ook 's nachts huurders lastigvallen of bedreigen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Bij BOOS neemt Hofman het op voor gedupeerde jongeren en stelt hij iedere week weer een ander probleem aan de kaak. Daarbij gaat hij op bezoek bij bedrijven die zich volgens hem niet aan de regels houden.

Bij Hofman kwamen verschillende klachten binnen van Tilburgse studenten die een kamer huren, waarbij BV Wonen honderden euro's aan contractkosten rekent. Dat is echter al sinds 2016 verboden. Sindsdien mogen alleen 'redelijke bemiddelingskosten' of contractkosten (rond 150 euro) worden gerekend, als duidelijk is waar het geld voor is bedoeld.

Gesprek
Vermeulen vraagt ruim 300 euro. Als Hofman hem thuis bezoekt om een reactie te halen, wil hij de programmamaker alleen binnen te woord staan. Die wil dat niet vanwege de coronaregels.

Daarna gaat de deur dicht en wacht Hofman de bemiddelaar onder meer bij zijn auto op, stuurt hij een redactielid met verborgen camera langs en belt de bemiddelaar. Die stelt dat hij de regels nog niet kende, maar dat hij niets verkeerd meer doet. Er zouden sinds juni geen contractkosten meer gerekend worden.

Eerder startte de JOVD Tilburg al een meldpunt waar huurders klachten over BV Wonen kwijt konden.

Na aanleiding van de video van BOOS deed ook de politie Tilburg donderdagmiddag nog een oproep waarin ze huurders vraagt om 'wanpraktijken van deze verhuurder of andere verhuurders' te melden bij de politie.

De YouTube-video van Tim Hofman over BV Wonen:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.