Loopshirt corona-editie Singelloop opgedragen aan zorghelden, burgemeester krijgt eerste exemplaar

24 juli om 15:24 • Aangepast 31 juli om 15:54
Burgemeester Depla mocht het eerste shirt in ontvangst nemen.
Burgemeester Depla mocht het eerste shirt in ontvangst nemen.
Blauw en met een hart erop, het loopshirt van de corona-editie van de Singelloop in Breda wordt opgedragen aan zorgmedewerkers. Vrijdagochtend is bij wijze van voorproefje alvast het eerste exemplaar uitgereikt aan burgemeester Paul Depla.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Een deel van de opbrengst van de shirts gaat naar de stichting Vrienden van Amphia. Het geld gaat vervolgens naar een nieuw project op de afdeling Orthopedie.

Het shirt is ontworpen door Bredanaar Johan van der Schoof en heeft als thema ‘Run2Remember’. Het refereert aan het jaar waarin de wereld te maken had en heeft met het coronavirus. “Wij dragen dit shirt op aan de zorghelden die er voor ons allemaal waren op het moment dat we het in Breda en omstreken het hardste nodig hadden”, aldus de organisatie.

Groot hart
Het grote hart symboliseert de liefde voor de stad Breda. "Maar ook het hart voor alle mensen en sporters die er voor elkaar zijn en elkaar steunen, meer dan ooit tevoren. Ook staat het hart voor de Bredase Singelloop, waarin het parcours en de wegen de bloedaderen zijn", laat de organisatie weten.

Burgemeester Depla is blij dat het hardloopevenement toch doorgaat. “Het is een prima alternatief waarbij op verantwoorde wijze toch veel deelnemers vanuit eigen huis de sfeer van dit evenement kunnen beleven. Ik probeer er zeker bij te zijn”, zei hij. “Ondanks de bijzondere omstandigheden van dit jaar, hopen we toch een 'normale' bijdrage bijeen te kunnen brengen”, vult bestuurslid Flip Kitslaar aan.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...