Video

Stofnest op vier wielen staat al meer dan een jaar in parkeergarage van IKEA

25 juli 2020 om 17:44 • Aangepast 1 augustus 2020 om 15:54
nl
Waar is de eigenaar van de Citroën Xsara Break die al meer dan een jaar in de parkeergarage van IKEA in Son staat? Dat is de grote vraag. De inmiddels behoorlijk stoffige auto staat geparkeerd op de begane grond en houdt zo een parkeerplek bezet. Maar het woonwarenhuis kan niet heel veel doen.
Profielfoto van Lola Zopfi
Geschreven door
Lola Zopfi

“We kunnen de auto wel laten wegslepen," vertelt Sabine Kaars Sijpesteijn, woordvoerster van IKEA, “maar dat kost ook heel veel geld. We hopen daarom eigenlijk dat de eigenaar zich nog bij ons meldt.”

Ook laat Sijpesteijn weten dat er gelukkig nog genoeg parkeerplek over is voor de andere bezoekers. “Maar het is wel heel vervelend. We hopen natuurlijk niet dat meer mensen dit gaan doen.”

Bezoekers van IKEA hebben zo hun mening over het stofnest op vier wielen:

Het enige wat bekend is van de Citroën is dat de auto zeventien jaar oud is en sinds 28 mei 2019 het trotse bezit is van een zesde eigenaar. Nog geen anderhalve maand later, op 4 juli, is de APK verlopen. Dat is overigens geen reden om de auto te laten wegslepen. Ermee rijden mag in ieder geval niet, maar dat gebeurt ook duidelijk niet.

Wet
Het gaat wettelijk om privé-terrein en een geschorste auto met verlopen APK mag er staan. Dat geldt ook voor onverzekerde auto's, mits er niet mee gereden wordt. Je kunt het vergelijken met wagens die een jaar bij een boer in een schuur geplaatst worden.

De 'IKEA-auto' staat niet geregistreerd als gestolen en is ook niet geïmporteerd. Maar waar de eigenaar is, dat is nog onbekend. Natuurlijk willen IKEA en Omroep Brabant dit wel graag weten. Wie meer weet over de auto of de eigenaar, kan dat mailen naar [email protected].

Er ligt een dikke stoflaag op de Citroën (foto: Omroep Brabant).
Er ligt een dikke stoflaag op de Citroën (foto: Omroep Brabant).
De auto is inmiddels behoorlijk in verval (foto: Omroep Brabant).
De auto is inmiddels behoorlijk in verval (foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!