Burenruzie escaleert volledig: drie meldingen, zes arrestaties en twee gewonden

27 juli 2020 om 10:12 • Aangepast 7 augustus 2020 om 11:06
nl
Een slepende burenruzie is zondagavond aan de Akkerwinde in Sprang-Capelle enorm uit de hand gelopen. De politie moest volgens een woordvoerder tot drie keer toe ingrijpen. Uiteindelijk werden zes arrestaties verricht en moesten twee mannen, zelf ook verdachten, voor behandeling naar het ziekenhuis..
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het gaat volgens de politie om een langer slepende burenruzie tussen twee families die elkaar beschuldigen van pesterijen door kinderen.

Zondagavond rond halfzeven kwam er een melding binnen dat er een vechtpartij gaande was aan de Akkerwinde. Daarbij zou met een hamer geslagen zijn.

Veel mensen op straat
Toen agenten op de Akkerwinde aankwamen, waren er veel mensen op straat. Een 36-jarige man met ontbloot bovenlijf beweerde dat hij door zijn 37-jarige overbuurman met een klauwhamer was geslagen. Een vriend van het vermeende slachtoffer, een man van 40, zou daar getuige van zijn geweest. De overbuurman verklaarde juist dat de twee mannen zijn huis probeerden binnen te dringen en dat hij zichzelf verdedigde.

De mannen van 36 en 40 zijn volgens de politiewoordvoerder voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen klaagde over pijn aan zijn ruggenwervel. Omdat de agenten wisten van de al langer lopende ruzie én vanwege de tegenstrijdige verklaringen besloten ze de drie mannen aan te houden voor openlijke geweldpleging. De klauwhamer waarmee volgens de politie vermoedelijk is geslagen, werd in een voortuin gevonden en in beslag genomen.

Opnieuw onrustig
Rond halfacht werd het weer onrustig in de straat. Agenten voerden zogenoemde 'stopgesprekken' en probeerden de boel te sussen. De betrokkenen werd verteld dat bij een volgende melding wellicht meer aanhoudingen zouden volgen. Die volgende melding kwam korte tijd later, rond acht uur.

Weer was er volgens de politie veel volk op straat en er heerste volgens een woordvoerder een grimmige sfeer. Drie mannen van 27, 34 en 35 jaar werden aangehouden.

Vrijgelaten
De zes aangehouden mannen werden later op de avond, na overleg met de officier van justitie vrijgelaten. Ze zijn nog verdachten en worden later nog verhoord, laat de politie maandagochtend weten.

De recherche onderzoekt nog wat er zich precies heeft afgespeeld en welke rol de verschillende verdachten hebben gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.