Jonge boeren voeren actie in weiland Maarheeze: 'Dit moet stoppen'

27 juli 2020 om 22:05 • Aangepast 7 augustus 2020 om 12:24
nl
Bijna 200 jonge boeren hebben zich maandagavond verzameld in een weiland bij Maarheeze. Met hun tractoren vormden ze een patroon, waarbij ze letters afbeeldden die vanuit de lucht goed te zien waren.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

#TJB, zo hebben de agrariërs met de 185 opgetrommelde landbouwvoertuigen geschreven. Dat staat voor Trotse Jonge Boeren, een organisatie die in 2017 is opgericht op initiatief van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt.

"Als trotse jonge boeren staan we elke dag op om maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. We zijn trots op alles wat we hebben opgebouwd. We zijn de bron van voedsel voor heel Nederland... We nemen onze verantwoordelijkheid, zijn bekwaam in ons vak en kunnen een bedrijf runnen. Als Trotse Jonge Boeren zijn we open en eerlijk naar de burger toe over het boerenleven en vertellen we wat we doen. Hiermee dichten we de kloof tussen boer en burger die afgelopen jaren ontstaan is. "

Veevoermaatregel
Volgens de boeren ontbreekt het echter aan ' begrip, openheid en eerlijkheid' bij politiek Den Haag. Het kabinet legt steeds nieuwe regels en wetten op, waaronder de veevoermaatregel waar boeren al weken tegen protesteren.

"Is Den Haag nog wel trots op de jonge boeren? Met deze opeenstapeling van wetten zal de toekomst van de jonge boeren als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit moet stoppen," zo zeggen de actievoerders.

Rond tien uur, toen het schemerig werd, staken de boeren de verlichting van hun tractoren aan, om letterlijk licht in de duisternis te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.