Video

Speler van Willem II positief getest op het coronavirus

28 juli 2020 om 16:33 • Aangepast 4 augustus 2020 om 16:34
nl
Een speler van Willem II is positief getest op het coronavirus. De spelers en stafleden van Willem II zijn maandag getest op het virus en daar is dinsdag dus één positieve test uitgekomen. Het gaat waarschijnlijk om Elton Kabangu. De Belgische buitenspeler was de enige Willem II'er die ontbrak tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe seizoen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De club zelf noemt geen naam in de verklaring op de website. Willem II laat weten dat de speler in kwestie geen symptomen of klachten had. "De speler is per direct in thuisquarantaine gegaan en zijn situatie wordt volgens protocol door de club nauwlettend in de gaten gehouden."

Trainer Adrie Koster schrok wel van het coronageval in zijn selectie:

Enige ontbrekende speler
Kabangu is dus de enige Willem II-speler die ontbrak tijdens de eerste training van het seizoen. Eerst leek het erop dat er drie spelers van Willem II ontbraken, maar Connor van den Berg en Rick Zuijderwijk kwamen iets later dan de rest alsnog het trainingsveld op. Niet veel later meldde Willem II dat er één speler besmet is met het coronavirus.

Willem II test de selectiespelers en de bijbehorende staf volgens de protocollen wekelijks op het coronavirus. Maandagmiddag was de eerste testronde, waaruit één positieve test uit voort kwam. Volgens de Tilburgse club is de speler in kwestie sinds de test niet in contact geweest met overige personen binnen de organisatie.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.