PSV laat 6500 supporters toe bij eerste wedstrijden: ‘We nemen geen enkel risico'

29 juli om 08:54 • Aangepast donderdag om 08:44
Het stadion van PSV (foto: HollandseHoogte).
Het stadion van PSV (foto: HollandseHoogte).
PSV laat tijdens de eerste vier thuiswedstrijden van het nieuwe eredivisieseizoen telkens 6500 supporters toe in het Philips Stadion. De Eindhovenaren hebben de verkoop van de seizoenskaarten maandag stopgezet op 26.000 exemplaren. Daardoor kan iedere seizoenskaarthouder een van de eerste vier wedstrijden bijwonen.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

In de eerste vier thuiswedstrijden speelt PSV tegen FC Emmen, Fortuna Sittard, ADO Den Haag en Willem II.

Normaal gesproken is het Philips Stadion gevuld met zo’n 35.000 toeschouwers. Door het coronavirus en de bijbehorende maatregelen, zal bij aanvang van het nieuwe seizoen het stadion van PSV maar voor zo’n twintig procent gevuld zijn.

“De eerste vier thuiswedstrijden in de eredivisie zetten we voor onze 26.000 seizoenkaarthouders open in de webshop van PSV”, zegt commercieel directeur Frans Janssen. “Alle kaarthouders kunnen vanaf begin september in die webshop kiezen uit een van die eerste vier eredivisieduels. Zo kunnen ze zelf kiezen met wie ze graag in hun vak willen gaan zitten. Maar vol is vol en als dat punt is bereikt moet dus een andere wedstrijd worden gekozen", zegt Janssen, die daar aan toevoegt dat de supporters binnenkort per mail informatie krijgen over alle procedures.

Voorzichtigheid
PSV had in theorie meer supporters kunnen toelaten, zoals een speciaal vak voor fans onder de achttien. Maar Janssen wil daar nu nog niet aan. “Daar hebben we nu voor gekozen, gezien de toch wel alarmerende berichten over besmettingen bij jonge mensen. We kunnen eventueel later, als alles wat losser wordt, wel weer gaan nadenken over zo’n jongerenvak, maar voor nu staat de voorzichtigheid voorop.”

En bij die voorzichtigheid hoort vooral de anderhalve meter afstand. “Daar letten we heel goed op”, vervolgt Janssen. “Natuurlijk willen we meer supporters verwelkomen en willen we spelen in een vol stadion. Maar we weten dat dat nu niet kan. Dus bekijken we het liever van de andere kant: we kunnen in ieder geval per wedstrijd 6500 supporters toelaten. Dat is al beter dan geen fans.”

PSV heeft de afgelopen tijd al nagedacht over hoe ze het facilitair willen gaan regelen tijdens de thuiswedstrijden. “En daar denken we nu nog over na. We moeten nog beslissen hoe we dat precies in gaan vullen. Dan moet je denken aan hoe de mensen het stadion in en uit komen en hoe de anderhalve meter goed gehandhaafd kan worden. Dat moet goed gaan, want we willen laten zien dat er wel degelijk met publiek gevoetbald kan worden in deze tijd. Maar nogmaals: de voorzichtigheid staat voorop en we willen geen onnodige risico’s nemen.”

Eerder werd al bekend dat uitsupporters voorlopig niet welkom zijn bij betaaldvoetbalwedstrijden.

Commercieel directeur Frans Janssen (foto: PSV Media).
Commercieel directeur Frans Janssen (foto: PSV Media).
Wachten op privacy instellingen...