PSV vindt met TOTO weer een nieuwe sponsor: 'Ruwe schatting van 1 miljoen euro per jaar'

30 juli 2020 om 08:42 • Aangepast 6 augustus 2020 om 08:44
nl
PSV en TOTO hebben een sponsorovereenkomst voor drie jaar gesloten. De aanbieder van sportweddenschappen zal onder meer tijdens vriendschappelijke en bekerwedstrijden op de mouw van het shirt van de Eindhovenaren prijken.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Nog geen twee weken geleden had PSV ook al goed sponsornieuws te melden toen bekend werd dat Bavaria toe zou treden tot de zogeheten Brainport-groep. Nu voegt PSV opnieuw een bedrijf toe aan de sponsorpiramide.

TOTO is de afgelopen weken al met verschillende eredivisieclubs in zee gegaan. PSV is de tiende club waarmee het gokbedrijf een sponsordeal aangaat. Eerder gingen onder meer RKC, Willem II, Feyenoord en FC Utrecht de Eindhovenaren al voor.

Miljoen euro per jaar
De verwachting is dat PSV meer geld krijgt dan veel andere clubs. "PSV en Feyenoord zijn natuurlijk de grootste clubs van dit rijtje. Zij krijgen meer geld, omdat ze grotere clubs zijn en meer in beeld komen", zegt sportmarketeer Ruud van der Knaap van TripleDouble.

Hij denkt dat PSV ongeveer één miljoen euro per jaar krijgt. "En dat is wel een behoorlijk verschil met de andere clubs. Ik denk dat clubs als RKC en Sparta minder dan de helft van dat bedrag ontvangen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.