Frietoorlog is voorbij in Halsteren, Frituur ’t Huisje breekt op en vertrekt

30 juli 2020 om 12:19 • Aangepast 11 augustus 2020 om 10:47
nl
De frietoorlog in Halsteren is onverwacht en bijna geruisloos tot een einde gekomen. Ondernemer Paul van der Zande van frietkraam Frituur ’t Huisje heeft zijn biezen gepakt en is maandag vertrokken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De frietkraam stond sinds juni op het dorpsplein en had een vergunning voor een mobiele verkoopwagen, maar zijn frietkot stond op blokken. De eigenaar is op 24 juli door de gemeente aangeschreven om binnen vijf dagen te voldoen aan de eisen van de vergunning. Van der Zande heeft daarop besloten om maandagavond te vertrekken. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Bergen op Zoom.

Oliebollenkraam
De aanwezigheid van Frituur ‘t Huisje leidde tot een ware frietoorlog met plaatselijke cafetariahouders. Van der Zande had zijn oliebollenkraam omgebouwd tot frietkot om zijn desastreus verlopen kermisseizoen financieel nog enigszins goed te maken. Ook de plaatselijke horeca zuchtte onder de economische gevolgen van de coronacrisis. De sfeer onderling werd er daardoor bepaald niet beter op.

Van der Zande had een vergunning voor drie maanden om friet en snacks te verkopen. Begin juli bleek dat het ging om een vergunning voor een kraam of verkoopwagen en niet voor een vaste verkooplocatie.

LEES OOK:

Frietoorlog in Halsteren woedt voort: frietkraam op dorpsplein blijkt nu opeens illegaal

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!