Jeroen (25) organiseert een 'First Dates' voor mensen met een beperking, net als hij

31 juli 2020 om 09:32 • Aangepast 7 augustus 2020 om 10:24
nl
De 25-jarige Jeroen van den Bosch uit Handel heeft er genoeg van om single te zijn. Hij speelde daarom al een tijdje met een idee. Waarom geen 'First Dates', maar dan voor mensen die een beperking hebben, net als hij? "Ze moet wel van een borreltje houden."
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Jeroen werkt al jaren bij restaurant Brownies&downieS in Veghel. Hij is tevreden, met alles eigenlijk, maar toch ontbreekt er iets in zijn leven. "Een vriendin", verzucht hij. Maar ja, als je een beperking hebt, is een vriendin die ook een beperking heeft niet een-twee-drie gevonden.

'Uniek en Romantiek'
En dus kwam Jeroen zelf met een initiatief: vergelijkbaar met het datingprogramma 'First Dates' op tv, maar dan voor mensen met een beperking. 'Uniek en Romantiek', zo werd de naam. Een goede naam, vindt hij. "Mijn zus en mijn moeder hebben mij daar erg mee geholpen en samen hebben we ook het idee bedacht", vertelt Jeroen.

De gloednieuwe 'Academy' van Brownies&downieS in Veghel wordt de locatie. Een romantische setting, een bijzondere menukaart, kaartjes met persoonlijke vragen: de diners beloven een waardige omgeving te worden om de liefde te vinden. Hoewel: ook het ontstaan van een nieuwe vriendschap is prima.

Jeroens ideale vriendin is overigens 'blond, leuk, positief en nuchter'. Een drankje op zijn tijd moet 'er wel ingaan'. Maar verder is Jeroen niet te veeleisend. "Het gaat meer om de binnenkant dan de buitenkant."

Eind september vinden de twee edities plaats. Aanmelden kan hier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.