Eerste oefenwedstrijd PSV afgelast vanwege coronageval bij tegenstander UNA

31 juli 2020 om 18:21 • Aangepast 7 augustus 2020 om 18:24
nl
De oefenwedstrijd die PSV vrijdagavond zou spelen tegen amateurclub v.v. UNA is niet doorgegaan. Een van de spelers van de Veldhovense derdedivisieclub is positief getest op corona, zo kreeg hij net vóór aanvang te horen. Alle spelers waren donderdag getest. PSV wilde, mede op advies van de medische staf, geen risico nemen toen de positieve uitslag bekend werd en UNA had hiervoor alle begrip.
Profielfoto van Hans JanssenProfielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Hans Janssen & Job Willemse

De wedstrijd zou worden gespeeld op De Herdgang, het trainingscomplex van PSV in Eindhoven.

Officieus debuut Schmidt uitgesteld
Voor PSV zou het de eerste wedstrijd sinds maart zijn en bovendien het (officieuze) debuut van de nieuwe Duitse trainer Roger Schmidt. Door het besluit werden fans teleurgesteld. Ze mochten wel blijven om aanwezig te zijn bij het duel dat spelers van de PSV-selectie onderling afwerken en dat twee keer 22,5 minuten gaat duren.

PSV-trainer Roger Schmidt vertelde dat hij weer met zijn neus op de feiten is gedrukt: "Corona is nog steeds onder ons. We hebben ons allemaal laten testen voor deze wedstrijd en als dan iemand corona heeft, dan kun je niet anders dan de wedstrijd afgelasten. Dat was een duidelijke beslissing. Om de fans niet teleur te stellen hebben we daarom besloten om een onderlinge wedstrijd te spelen."

Aangescherpt coronaprotocol
PSV meldde na de afgelasting van de ontmoeting met UNA dat ook de oefenwedstrijden van Jong PSV (tegen Excelsior Maassluis) en PSV Vrouwen (tegen KAA Gent), zaterdag, niet worden gespeeld. Reden is dat de PSV-teams nog niet op het coronavirus getest zijn. Datzelfde geldt voor tegenstander Excelsior Maassluis van Jong PSV.

Hoewel het geen verplichting is om teams voor oefenduels te testen en er geen klachten zijn, heeft PSV besloten om dit tóch als voorwaarde te stellen. Gust van Montfort, medisch manager van de Eindhovense club: "Dit besluit is genomen in overleg met microbioloog Jan Kluytmans van het Amphia Ziekenhuis in Breda. De oplopende cijfers onder met name jongeren hebben we ook meegenomen in de afweging die is gemaakt. Op de korte termijn is dat even vervelend, maar het is beter om nu bij te stellen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.