Video

Vijf tips om plaknachten te overleven: 'Ga kamperen in eigen tuin'

31 juli 2020 om 21:52 • Aangepast 7 augustus 2020 om 22:54
nl
De warmste 31 juli ooit heb je overleefd en ook de daaropvolgende plaknacht. De temperatuur zakte vrijdagnacht niet onder de 20 graden. Om slapeloosheid en een zweterige nacht te voorkomen gaven wij vijf tips waar je ook komende plaknachten je voordeel mee kan doen. Slaap lekker.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Tip 1: Maak van je ventilator een airco
Mensen met een airco in de slaapkamer hebben het natuurlijk makkelijk. Het is misschien niet goed voor het milieu, maar zorgt er wel voor dat je met deze warmte beter kunt slapen. Heb je geen airco, maar wel een ventilator? Leg dan een paar flesjes water in de diepvries en zet ze als ze eenmaal bevroren zijn voor de ventilator. Dan krijg je hetzelfde effect als bij een dure airco. Leg eventueel ook een flesje met bevroren water tussen de lakens, doe er wel een theedoek omheen om vrieswonden te voorkomen.

Tip 2 Kampeer in eigen tuin
Slaap buiten. Heb je een hangmat in de tuin of een luchtbed. Kampeer dan in eigen tuin of op eigen balkon. Dat geeft meteen een vakantiegevoel, nu vanwege het coronavirus de buitenlandreis misschien niet doorgaat.

Tip 3 Douche niet koud
Die koude douche klinkt heel aanlokkelijk, voor het slapen gaan. Maar het zorgt ervoor dat je afgekoelde lichaam extra warmte gaat genereren en dat wil je juist niet. Douche dus warm of lauwwarm.

Tip 4 Katoen is je vriend
Slaap niet naakt. Bij dit weer doe je natuurlijk geen dikke winterpyama aan. Maar zoek iets duns, liefst van katoen. Dat neemt het zweet op en dat slaapt een stuk fijner. Natte sokken dragen, helpt ook.

Tip 5 Eet met pit
Het is nu te laat, maar voor de volgende keer. Eet iets pittigs bij het avondeten.Dat doen ze in warme landen niet voor niets ook. Dan ga je zweten en koelt je lichaam af, tegen de tijd dat je gaat slapen. En hou volgende keer overdag de gordijnen dicht, dan kan de warmte ook niet binnenkomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!