Asterdplas Breda afgesloten, niemand mag er meer zwemmen

zaterdag om 22:17 • Aangepast maandag om 11:24
Omroep Brabant
De Asterdplas is afgesloten, beveiligers houden eventuele zwemmers tegen. (Foto: Erald van der Aa)
Omroep Brabant
De Asterdplas is afgesloten. (Foto: Erald van der Aa)
1/2 De Asterdplas is afgesloten, beveiligers houden eventuele zwemmers tegen. (Foto: Erald van der Aa)
De Asterdplas in Breda is zaterdag aan het einde van de middag met rood-witte linten afgesloten. Niemand mag meer op het zandstrand komen. Op het gras achter de linten zaten nog wel wat mensen te zonnen, tot de zon onder ging.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Beveiligers stuurden zwemmers weg, zeggen buurtbewoners. De reden voor de afsluiting zou volgens omwonenden de vondst van drugsvaten zijn.

Volgens de gemeente klopt dit niet. "We kregen meldingen over troebel water, dat hebben we gecontroleerd. Er zijn monsters genomen en daar krijgen we zondag de uitslag van. Intussen is dat deel van de plas afgesloten. Er is echter geen beveiliging aanwezig."

Afzetlinten
Volgens de gemeente zou de plas niet helemaal zijn afgesloten, maar een verslaggever van Omroep Brabant zag overal afzetlinten en kon er niet langs. Rond negen uur 's avonds liepen er nog beveiligers rond.

Het gaat waarschijnlijk niet om blauwalg, er zit geen blauwe gloed op het water. In het verleden was de ondiepe plas ook verontreinigd door ganzenpoep, doordat er continu veel ganzen op het strand bivakkeren. Hiervoor werden toen waarschuwingsborden geplaatst, maar de plas werd niet afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...