'Vertrek' Jordens Peters bij Willem II is een marketingstunt voor nieuw thuisshirt

5 augustus 2020 om 12:45 • Aangepast 12 augustus 2020 om 11:54
nl
Willem II zorgde woensdag voor veel ophef door te communiceren dat aanvoerder Jordens Peters de club zou verlaten. Het blijkt een grote marketingstunt te zijn voor de lancering van het nieuwe thuisshirt.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De reacties onder de berichten op sociale media van Willem II zijn wisselend. Sommige fans vinden het een goed bedachte grap, terwijl andere supporters het niet konden waarderen. "Ja, het is gewaagd, dus we zijn ons ervan bewust dat mensen het goed bedacht vinden maar ook een heel slechte grap vinden", aldus de woordvoerder van Willem II.

De hoofdrolspeler had niet verwacht dat de actie zo'n vlucht zou nemen. "Ik werd gevraagd om mee te werken aan de presentatie van het thuisshirt. En in deze tijd met de nieuwe media wordt dat op een bepaalde manier gedaan. Ik doe er zelf weinig mee, dus heb de kracht daarvan misschien ook wel onderschat. Het is zo verschrikkelijk hard gegaan."

"Misschien ben ik hier naïef in, ik had niet verwacht dat het zo snel gaan."

Het mysterieuze bericht zou drie kwartier online staan, daarna zou duidelijk worden dat een vertrek niet aan de orde is. "Mijn telefoon stond echt roodgloeiend. Ik heb hem snel weggelegd, voor die drie kwartier. Ik kreeg zo enorm veel berichten. Misschien ben ik hier wat naïef in, ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Maar in groepsappen en pushberichten gaat het zo enorm snel rond." Daarbij kwamen er ook vraagtekens over de gezondheid en fysieke gesteldheid van Peters. "Daar heb ik vooraf echt niet aan gedacht. Daarom was ik ook wel blij dat het na drie kwartier allemaal weer duidelijk was."

Komende zaterdag speelt Jordens Peters 'gewoon' in de oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels. "Het doet me goed dat ik heel veel berichten heb gehad, dat vleit me echt. Maar er moet wel iets heel geks gebeuren wil ik weggaan bij Willem II. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Dit was een ludieke actie en ik vind het altijd leuk om aan ludieke acties mee te doen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.