Schippers met slok op aangehouden in Biesbosch, ook bekeuringen voor te hard varen

8 augustus 2020 om 10:22 • Aangepast 20 augustus 2020 om 10:32
nl
In het Brabantse deel van de Biesbosch zijn vrijdag vier schippers aangehouden, omdat ze onder invloed van alcohol aan het varen waren. Elf andere mensen kregen ook een bekeuring. Acht van hen hadden de maximumsnelheid op het water aan hun laars gelapt, zo is zaterdag bekend gemaakt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Drie anderen kregen een bon wegens het waterskiën buiten een aangewezen gebied , het niet tonen van een registratiebewijs of het ontbreken van een deugdelijke uitlaat . Verder werden nog 25 waarschuwingen uitgedeeld.

Samenwerking politie en Staatsbosbeheer
De overtredingen kwamen aan het licht tijdens een controle van de politie van het team Dongemond en van de Landelijke Eenheid. Zij werkten hierbij samen met twee buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) van Staatsbosbeheer. Met drie boten is gecontroleerd op de Amer, de Bergsche Maas, de Spijkerboor en de Aakvlaai.

De politiemensen reageerden tijdens de controle ook op een melding dat een vrouw onwel geworden was op een afgelegen fietspad langs de Amer tussen Drimmelen en Lage Zwaluwe. Nadat ze hun boot aangemeerd hadden, leende één van de agenten een fiets van een voorbijganger om snel bij het slachtoffer te komen en de eerste hulp te verlenen. Daarna is de zorg overgedragen aan de ambulancedienst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.