Carpaccio van Coeur de boeuf tomaat - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend'

8 augustus 2020 om 12:35 • Aangepast 15 augustus 2020 om 12:44
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 8 augustus hoorde je Arnoud de With. Hij maakte een mooie carpaccio met tomaten van het bedrijf De Kromme Lepel in Lepelstraat.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig voor deze carpaccio:

  • 4 Coeur de boeuf tomaten
  • rasp en sap van een halve limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • gehakte platte peterselie, bieslook en dergelijke, voor de garnering
  • Parmezaanse kaas
  • geblancheerde sperziebonen
  • veldsla
  • naturel chips
  • 1 eetlepel truffelpasta of groene pesto
  • 5 eetlepels zure room

Hoe maak je het:

  • Verwijder de uiteinden van de boontjes en snijd in stukjes van 1 centimeter.
  • Blancheer beetgaar.
  • Maak ondertussen de marinade voor de boontjes en laat de boontjes in de marinade afkoelen.
  • Meng de zure room met de truffelpasta of pesto. Smeer de borden hiermee in. Begin in het midden en smeer naar buiten toe.
  • Snijd de tomaten mooi dun en schik op de borden. Breng op smaak met grof zeezout en enkele draaien zwarte peper uit de pepermolen.
  • Beleg de carpaccio met veldsla, Parmezaanse kaas en sperzieboontjes. Besprenkel de carpaccio met wat overgebleven marinade.
  • Verkruimel een handje naturel chips en bestrooi de carpaccio hiermee.
  • Garneer met wat gehakte groene kruiden.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.