Wilde achtervolging door Den Bosch, twee politieauto's beschadigd

9 augustus om 06:12 • Aangepast 16 augustus om 10:44
De auto werd geramd door een politieauto (foto: Bart Meesters).
De auto werd geramd door een politieauto (foto: Bart Meesters).
Een automobilist is zaterdag rond middernacht aangehouden na een wilde achtervolging door Den Bosch. Hierbij waren volgens een ooggetuige meerdere politie-eenheden betrokken. De bestuurder was ervandoor gegaan toen agenten hem een stopteken. Ze wilden het rijbewijs van de automobilist checken.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De automobilist reed bij het zien van de politie de snelweg op, keerde daar midden op de weg en ging spookrijdend terug naar de oprit. Vervolgens reed hij rondjes door verschillende woonwijken in een poging de agenten af te schudden, maar dit lukte niet. Wel leidde de dollemansrit tot een aantal bijna-aanrijdingen.

Bijna voetganger aangereden
Op de Bruistensingel raakte de man de macht over het stuur kwijt. De auto schoot daar van de weg, raakte een verkeerspaal en reed bijna een voetganger aan. Daarop besloten de agenten de bestuurder te stoppen. "Voordat er echt ongelukken zouden gebeuren."

Nadat een politieauto de auto op de Zevenhontseweg ramde, kon de bestuurder worden aangehouden.

Bergingsbedrijf
Bij de achtervolging raakten twee politieauto's beschadigd. Een van de auto's moest door een bergingsbedrijf worden meegenomen, evenals de auto van de man waar de agenten achteraan zaten.

Bij de achtervolging door Den Bosch raakten twee politieauto's beschadigd (foto: Bart Meesters).
Bij de achtervolging door Den Bosch raakten twee politieauto's beschadigd (foto: Bart Meesters).
Wachten op privacy instellingen...