Video

Grote brand in bedrijfspand aan Kapitein Rondairestraat in Tilburg

9 augustus 2020 om 20:08 • Aangepast 16 augustus 2020 om 20:14
nl
In een bedrijfspand aan de Kapitein Rondairestraat in Tilburg heeft zondagavond een grote brand gewoed. Het vuur ging gepaard met veel rook en omdat de waterdruk te laag was, moest de brandweer tot twee keer toe met grote slangen water uit het Wilhelminakanaal halen om te blussen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Er werden blustroepen uit de hele regio opgeroepen ter assistentie. Het ging om vier pelotons. Het vuur werd ook bestreden vanaf de Jules Verneweg. Beide straten werden afgesloten.

Omdat de brandhaard moeilijk te bereiken is en het pand ingeklemd zit tussen andere bedrijfspanden, schaalde de brandweer rond halfnegen op naar zeer grote brand. En omdat het windstil is, blijft de rook hangen. Het nablussen zal naar verwachting lang duren.

De tekst gaat verder onder de video.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is er mogelijk sprake van een gewonde. Dat zou de eigenaar zijn.

In het pand zit onder meer het detacheringsbedrijf TSD Groep. In het gebouw ligt ledverlichting en cosmetica, meldt de brandweer. Bij de naastgelegen autohandelaar werd een aantal oldtimers naar buiten gereden. Het is niet duidelijk of er nog kostbare voertuigen zijn achtergebleven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!