Video

Even afkoelen! 'Mister Cool' deelt gratis ijsjes uit aan oververhitte Brabanders

11 augustus 2020 om 16:05 • Aangepast 18 augustus 2020 om 16:14
nl
Omroep Brabant deelde deze hete dinsdag ijsjes uit bij bedrijven in Brabant waar ze wel wat verkoeling kunnen gebruiken. Mister Cool, Jordy Graat, ging kriskras door de provincie om de ijsjes uit te delen. "Het is super leuk om te doen. Iedereen is heel dankbaar en verrast", vertelt hij aan het eind van de middag.
Profielfoto van Cor BoumaProfielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

Wie dinsdag ijsjes van Jordy in ontvangst wilde nemen, kon zich een dag eerder opgeven via zijn oproep op sociale media. "Via Facebook hebben 1200 mensen zich aangemeld, via Instagram ruim 300. Echt bizar", vertelt Mister Cool.

"Daarna hebben we een route gemaakt waarmee we langs zo veel mogelijk mensen konden gaan in één dag." Jordy is dinsdag bijna de hele provincie doorgereden. Zo bracht hij mensen verkoeling in Veldhoven, Eindhoven, Geldrop, Nuenen, Den Bosch, Tilburg en Oudenbosch. De locaties verschillen van een tuincentrum tot een kinderdagverblijf.

In onderstaande video zie je Mister Cool op zijn missie:

Collega's verrassen
Veel mensen wilden hun collega's verrassen met het bezoekje van Mister Cool. "Zo zijn we bij het stadstoezicht in Den Bosch geweest. Die boa's lopen in zware pakken, moeten mensen steeds uit elkaar zien te houden en we kennen allemaal wel die filmpjes waarin ze verrot worden gescholen. Hen een ijsje brengen vond ik een mooi gebaar. Zij vonden het ook heel leuk."

Medewerkers van woonzorgcentrum van Ananz in Geldrop (foto: Omroep Brabant).
Medewerkers van woonzorgcentrum van Ananz in Geldrop (foto: Omroep Brabant).

Ook is Jordy ijsjes gaan brengen bij een dagbestedingsgroep voor ouderen. "Een medewerkster, die zelf zwanger thuis zat, had haar collega's opgegeven. Omdat zij in coronatijd keihard door moesten werken. Ze waren zo blij dat er aan hen werd gedacht."

Mister Cool op bezoek bij Het Andere Wonen De Compagnie in Den Bosch (foto: Omroep Brabant).
Mister Cool op bezoek bij Het Andere Wonen De Compagnie in Den Bosch (foto: Omroep Brabant).

Supermarkten leeg kopen
Mister Cool was op pad met een grote koelbox waar zo'n honderd ijsjes in konden. Die waren snel op, dus iedere keer ging hij naar de supermarkt om er meer te halen. "Mensen achter me keken me wel een beetje raar aan, want het zag er ook wel grappig uit. Ik haalde bijna dat hele koelvak leeg en ga met honderden ijsjes naar buiten."

Jordy bezocht ook dagbesteding Jo van Dijkhof in Nuenen (foto: Omroep Brabant).
Jordy bezocht ook dagbesteding Jo van Dijkhof in Nuenen (foto: Omroep Brabant).

Voor herhaling vatbaar
Deze actie bevalt Jordy zo goed, dat hij het volgende week nog wel een keer zou willen doen. "Als het dan ook weer ver boven de 30 graden wordt, gaat Mister Cool waarschijnlijk wel nog een keer op pad om mensen verkoeling te brengen. Dat lijkt me wel leuk".

Mister Cool op pad (foto: Omroep Brabant).
Mister Cool op pad (foto: Omroep Brabant).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!