Video

Rellende jongeren terroriseren de kermis in Rosmalen: 'Vanavond komen ze weer'

12 augustus 2020 om 13:57 • Aangepast 19 augustus 2020 om 13:44
nl
Al twee avonden op rij wordt de kermis in Rosmalen geterroriseerd door jongeren die met elkaar op de vuist gaan en de politie uitdagen. Maandagavond werden er zes vechtersbazen gearresteerd, dinsdagavond twee. Woensdag is de laatste avond van de kermis.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

“Maandag waren er zo’n honderd jongeren hier in de Dorpsstraat”, vertelt kroegbaas William Langenbach. “Dinsdagavond waren het er al 150. Die extra jongens komen op de onrust af, natuurlijk.” Een 17-jarige jongen uit Oss werd dinsdag aangehouden omdat hij een steen naar een politieauto gooide. Een meisje van 14 uit Den Bosch werd opgepakt voor bedreiging.

Om tien uur 's avonds sluit de kermis op het Gildeplein in Rosmalen. Daarna blijven de jongeren nog hangen, vertelt Langenbach. “Ik heb hier een café in de Dorpsstraat en precies voor mijn deur verzamelen ze dan. Mijn portiers hebben er hun handen vol aan. Een van de portiers werd omsingeld door een man of acht en kreeg klappen.”

Foto: Bart Meesters
Foto: Bart Meesters

Maandagavond zou er ruzie zijn ontstaan toen een jongen een meisje sloeg. Toen de vlam in de pan sloeg, kwam de politie met veertien wagens naar de Dorpsstraat. Ze haalden de twee groepen van tientallen vechtersbazen uit elkaar met honden.

Ik denk dat ze zich vervelen en hier wat spanning zoeken.

Volgens Langenbach gaat het om jongeren tussen de 14 en 20 jaar. “Ik ken ze niet. Ze komen van buiten Rosmalen. Ik denk dat ze zich vervelen en hier wat spanning zoeken. Ze dagen de politie en hier en daar sneuvelt een ruit.”

Langenbach verwacht woensdagavond weer ongeregeldheden. “Het zal niet rustig blijven. Ik heb rechtstreeks contact met de politie en mijn drie portiers staan hun mannetje. Maar liever heb ik dat het rustig blijft. Deze ongeregeldheden kun je missen als kiespijn. Ik tap liever een biertje dan dat ik orde moet houden.”

Wachten op privacy instellingen...
Maandagavond haalde de politie ook al vechtende jongeren uit elkaar. (Foto: Bart Meesters)
Maandagavond haalde de politie ook al vechtende jongeren uit elkaar. (Foto: Bart Meesters)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.