29 marechaussees van Eindhoven Airport in quarantaine na coronabesmettingen

12 augustus 2020 om 17:22 • Aangepast 19 augustus 2020 om 19:44
nl
Vier marechaussees uit Eindhoven zijn besmet met het coronavirus. Daarnaast zitten ook 25 marechaussees in thuisquarantaine die contact hebben gehad met de vier. Dat meldt de Marechaussee woensdag. De medewerkers werkten vooral op Eindhoven Airport.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De 25 marechaussees moesten in thuisquarantaine nadat uit bron- en contactonderzoek bleek dat ze in contact waren geweest met hun besmette collega's. Volgens de Marechaussee heeft niemand in de quarantainegroep symptomen. "De maatregel moeten voorkomen dat meer mensen besmet worden", zegt een woordvoerder.

Thuis besmet geraakt
Twee van de vier besmette marechaussees zouden het virus in hun vrije tijd hebben opgelopen. De andere twee kregen het via hun collega's. De afwezigheid van de 29 medewerkers zou geen gevolgen hebben voor het reilen en zeilen op het vliegveld. "Op dit moment zijn er nog geen tekorten, alles loopt door."

"We gaan er vooralsnog vanuit dat reizigers niet besmet zijn geraakt", legt de zegsman uit. "We dragen mondkapjes, handschoenen en werken achter plexiglas." De medewerkers voeren zowel paspoortcontroles uit als politietaken zoals fouilleren of aanhoudingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.