Johan Verschuuren wordt 85, maar hij viert zijn verjaardag niet

13 augustus 2020 om 12:15 • Aangepast 20 augustus 2020 om 18:24
nl
Johan Verschuuren is 85 geworden. De markante weerman uit Aarle-Rixtel verzorgde dertig jaar lang de weervoorspelling op de radio bij Omroep Brabant. Hij werd bekend met zijn beroemde weerspreuken als: 'Als de specht lacht, wordt er regen verwacht'.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

“Wa schon”, reageert Johan als hij donderdagmorgen vroeg door Koen Wijn van het programma Wakker! wordt gebeld. Zojuist heeft bakker Van Brug hoogstpersoonlijk een verjaardagstaart bezorgd bij de 85-jarige.

Verschuuren was al vroeg wakker. “Die warmte zit een klein beetje binnen. Ik heb alle deuren en ramen opengezet. Het waaide wel flink vannacht en het is iets koeler geworden, maar de warmte is nog niet weg.”

“Acht dagen boven de dertig graden, dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

Als je Johan belt, dan begint hij nog steeds meteen over het weer. Dat is zijn lust en zijn leven. Ook op zijn verjaardag: “Acht dagen boven de dertig graden”, mijmert hij. “Dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

Johan werd wereldberoemd in Brabant door zijn weerpraatjes. “Goeiemorrege!” Zo begon Johan Verschuuren iedere morgen zijn weerpraatje. Vervolgens vertelde hij wat het weer die dag zou brengen en gaf hij de waarnemingen door vanuit de hele provincie. Hij eindigde zijn praatje steevast met een van zijn fameuze weerspreuken.

Als de specht lacht, wordt er regen verwacht, is er zo een. “Dat zei mijn vader vroeger als we gingen hooien. Als hij dan een specht hoorde lachen, dan gingen we niet.”

Verschuuren viert zijn verjaardag niet. “In verband met corona ga ik nergens heen en ook komt er niemand op bezoek. In ieder geval tot 1 september heb ik me voorgenomen.”

Wil je Johan zelf feliciteren? Laat dan je boodschap achter op de Facebookpagina van Wakker!

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.