Opnieuw tropische dag eindigt met pittige buien

13 augustus 2020 om 14:31 • Aangepast 20 augustus 2020 om 17:14
nl
Er worden forse buien verwacht in Brabant aan het begin van de donderdagavond. Bij Baarle-Nassau trekken aan het eind van de middag de eerste buien de Brabantse grens over.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Volg alle ontwikkelingen rondom de hitte en het noodweer in ons liveblog.

Volgens Weerplaza moeten we rekening houden met tientallen millimeters regen, forse hagelstenen en zware windstoten van 60 tot 70 kilometer per uur.

“Er kunnen zelfs hagelstenen tussen zitten van 2 tot 3 centimeter”, verwacht Wilfred Janssen van Weerplaza. "Wateroverlast en schade door hagel en windstoten behoren dus zeker tot de mogelijkheden. Zeker op campings is het vanmiddag dus oppassen, ook wanneer je lekker de natuur in gaat of gaat zonnen langs een recreatieplas is het verstandig om het weer goed in de gaten te houden."

Buien vallen overal
Waar de buien precies gaan vallen en hoe heftig ze zullen zijn, is lastig te voorspellen. Maar volgens weerman Janssen krijgt iedereen ermee te maken.

Ook vrijdag en in het weekend kunnen er flinke buien ontstaan, al worden die in het weekend minder heftig. De temperatuur zakt een paar graden, maar het blijft tot en met weekend wel klam.

Lees alles over de superhittegolf in ons liveblog.

Test hier jouw kennis over noodweer in Brabant:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.