Agressieve man gooit strijkplank en trap naar agent tijdens arrestatie

15 augustus om 12:10 • Aangepast 22 augustus om 11:54
De agenten moesten hun wapenstok gebruiken om de agressieve man tot bedaren te brengen.
De agenten moesten hun wapenstok gebruiken om de agressieve man tot bedaren te brengen.
Een 46-jarige man heeft vrijdagmiddag een agent verwond bij zijn arrestatie in Werkendam. De agressieve arrestant gooide onder meer een trap en strijkplank naar agenten.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

De man werd opgepakt omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn vriendin. Hij had echter geen zin om mee te werken aan de arrestatie en richtte zijn agressie op de aanwezige agenten.

Toen de man door had dat hij in de boeien geslagen zou worden, zette hij het op het rennen. Via de tuin probeerde hij te ontkomen. Onderweg pakte hij meerdere spullen op om naar de politie te slingeren. Eén van de agenten kan nog net wegspringen voor een trap en een strijkplank.

Wapenstok
Omdat de Werkendammer weigerde zich over te geven, spoot de politie pepperspray in zijn gezicht. Desondanks bleef de verdachte agressief en moesten agenten hun wapenstok tevoorschijn halen.

Ook tijdens het aanbrengen van de handboeien werkte de man nog steeds niet mee. Een agent raakte zelfs gewond aan zijn arm. Twee politiemensen hebben aangifte van poging tot zware mishandeling gedaan. De man zit zaterdagmiddag nog vast.

Wachten op privacy instellingen...