Frisse appel-rode bietensalade met ham - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

15 augustus 2020 om 12:44 • Aangepast 22 augustus 2020 om 12:54
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 15 augustus hoorde je Maarten Saakes. Hij maakte een fris voorgerecht met Van de Pas-ham uit Tilburg.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Voor vier personen heb je dit nodig:

  • twee rode bieten
  • vier appels
  • veertig gram rozijnen
  • tweehonderd gram ham
  • een deciliter appelsap

En zo maak je dit voorgerecht:

  • Kook de rode biet in de schil gaar. Laat vervolgens afkoelen.
  • Snijd de appels in kleine blokjes.
  • Schil de bieten en snijd in stukjes.
  • Breng de appelsap aan de kook en voeg de rozijnen toe. Zet dan het vuur uit.
  • Als de rozijnen goed geweld zijn, giet je ze af.
  • Meng rozijnen, biet en appel.
  • Maak een mooie bol van deze mix en zet de bol in het midden van een bord.
  • Leg de dun gesneden ham erlangs en zo heb je een heerlijk fris voorgerecht.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!