Politie lost waarschuwingsschoten bij lachgasfeest in café nadat bezoekers massaal bevelen negeren

16 augustus 2020 om 10:31 • Aangepast 23 augustus 2020 om 15:14
nl
Agenten hebben zaterdagnacht waarschuwingsschoten gelost op de binnenplaats van café Rhythm 33 aan de Koestraat in Tilburg. Ze waren daar rond twee uur naartoe gegaan na een melding dat er een vuurwapen gezien zou zijn. In het café waren veel mensen aanwezig. Een groot deel gedroeg zich volgens een woordvoerder 'vervelend en niet meewerkend'.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

In het café werd een besloten feest gehouden. In de binnentuin stonden volgens agenten zo'n honderd mensen. Zij hielden zich niet aan de coronavoorschriften en gebruikten onder meer lachgas. Volgens omwonenden was er een technofeest aan de gang.

De agenten wilden het feest stoppen, maar een groot deel van de bezoekers gaf hier geen gehoor aan. "Sommige mensen gingen gewoon door met het gebruik van lachgas", vertelt een politiewoordvoerder. "Ze gedroegen zich recalcitrant en er ontstond een dreigende sfeer."

Fouilleren
Daarop werd een waarschuwingsschot gelost. Maar daarna luisterde een groot deel van de mensen nog altijd niet. Daarop werd na een aantal minuten nog een waarschuwingsschot gelost. Iedereen moest het café verlaten en werd gefouilleerd.

Pas na een uur hadden alle bezoekers het café verlaten.

Drugs
Tijdens het fouilleren werd geen vuurwapen gevonden. Wel tientallen gripzakjes, waarin waarschijnlijk drugs zit. Die zakjes zijn in beslag genomen. Er is niemand aangehouden.

De Koestraat in Tilburg zondagochtend (foto: Dirk Verhoeven).
De Koestraat in Tilburg zondagochtend (foto: Dirk Verhoeven).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.