Vondst van 20 kilo wiet leidt naar illegale pokerruimte en drugsopslag in huis Eindhoven

18 augustus 2020 om 17:17 • Aangepast 25 augustus 2020 om 21:24
nl
De politie heeft dinsdagochtend twee Eindhovenaren (49 en 53) aangehouden omdat de mannen twintig kilo wiet bij zich hadden. De vondst leidde de politie naar een huis waar onder meer een illegale pokerruimte werd ontdekt.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De mannen vielen op omdat ze op een parkeerplaats aan de Geldropseweg in Eindhoven dozen aan het overladen waren tussen twee auto's. Na controle bleek er wiet in te zitten. Verdeeld over de twee auto's ging het om twintig kilo gedroogde henneptoppen.

Vervolgens controleerde de politie de woningen van de twee mannen. In een huis aan de Kruisstraat bleek een ruimte te zitten die gebruikt werd voor het verpakken van wiet. Er lagen 740 voorverpakte joints. In diezelfde ruimte lag ook een grote hoeveelheid contant geld en een stroomstootwapen.

Pokerruimte
Ook vond de politie in hetzelfde huis een 'professioneel ingerichte pokerruimte.' In een van de kamers op de eerste verdieping stond een pokertafel en er hingen camera´s waarvan één camera gericht was op de pokertafel. Volgens de politie met het doel om een dealer te observeren.

De politie vermoedt dat de ruimte 'al enige tijd in gebruik was voor illegale gokpraktijken.'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!