Video

'Verwarde man dreigde de boel op te blazen', zeggen buren in Macharen

20 augustus 2020 om 11:36 • Aangepast 27 augustus 2020 om 11:14
nl
De bewoners van de Caspar Boshartstraat in Macharen staan nog na te trillen. De politie moest er donderdagochtend aan de pas komen om hun verwarde buurman uit zijn huis te krijgen. Rond acht uur 's ochtends hoorden buren de man al schreeuwen. "Hij zei dat iedereen moest oprotten en dat hij de hele boel ging opblazen."
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Een vrouw die een paar deuren verderop woont, stond onder de douche toen ze vanuit het badkamerraam zag hoe de straat vol stond met politie. "Ik stond te trillen op mijn benen en zakte bijna in elkaar van schrik."

De politie bij het huis van de verwarde man:

Volgens een andere buurvrouw is de man rond de dertig en woont hij alleen in het rijtjeshuis. Ze vertelt dat de man al heel lang voor problemen zorgt en drugsverslaafd is. "Hij heeft me zelf verteld dat hij veel drugs gebruikt. Dat kon je ook wel merken, want hij is vaak van het padje."

"Als zoiets in Oss gebeurt, is het geen nieuws."

Volgens de ooggetuigen stond hun verwarde buurman in de woonkamer en begonnen de politieonderhandelaars van achter het raam met hem te praten. Het duurde een uur voor de man uiteindelijk naar buiten kwam.

In het kleine dorpje wonen ongeveer 800 mensen en inwoners zijn niet gewend aan dit soort toestanden. "Als zoiets in Oss gebeurt is het geen nieuws," zegt een buurman, "maar als zoiets in Macharen gebeurt nog wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!