Nepbankmedewerkers maakten vier miljoen euro buit: Helmonder opgepakt

20 augustus 2020 om 13:47 • Aangepast 27 augustus 2020 om 13:14
nl
De politie heeft een 33-jarige Helmonder aangehouden omdat hij lid zou zijn van een grote cyberbende. Leden deden zich voor als bankmedewerkers en lichtten zo meer dan 200 mensen op. Ze maakten volgens de politie vier miljoen euro buit.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

De politie kreeg meer dan 200 aangiftes binnen van mensen die door zogenaamde bankmedewerkers waren benaderd. Die nepbankmedewerkers adviseerden de slachtoffers om geld over te maken naar een zogenaamde veilige rekening, bijvoorbeeld omdat hun doorlopende rekening gehackt kon worden.

Het geld kwam uiteindelijk niet terecht op een veilige 'kluisrekening' zoals beloofd. De bedragen die varieerden tussen de 10.000 en de 100.000 euro werden door criminelen weggesluisd.

De Helmonder werd dinsdag aangehouden. Diezelfde dag werd er ook een man in het Drentse Nieuw-Buinen gearresteerd. Eerder werden er al vijf andere verdachten aangehouden die allemaal uit verschillende plaatsen in Nederland kwamen.

De woning van de man uit Helmond is doorzocht en de politie verwacht dat er mogelijk meer verdachten worden aangehouden.

Bij de verdachten uit Drenthe werd onder andere een auto in beslag genomen:

De auto van een verdachte uit Drenthe werd in beslag genomen (Foto: Politie).
De auto van een verdachte uit Drenthe werd in beslag genomen (Foto: Politie).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.