Hoogzwangere koe wandelt door restaurant, gasten kijken hun ogen uit

21 augustus 2020 om 17:57 • Aangepast 28 augustus 2020 om 21:44
nl
Een drachtige koe in Aarle-Rixtel besloot donderdagavond op avontuur te gaan. Toen haar baasjes van Herberg de Brabantse Kluis haar van de ene stal naar de andere wilden verplaatsen, nam het dier een andere wandelroute. Ze liep een rondje door het restaurant, dat gevuld was met gasten.
Profielfoto van Ista van Galen
Geschreven door

“We moesten er zelf wel heel erg om lachen”, vertelt Christa Migchels, eigenaresse van de Brabantse Kluis. Het restaurant zit vast aan een boerderij, waar de eigenwijze koe staat.

“We waren de koe aan het verplaatsen van de ene stal naar de andere. Het ging in het begin goed, ze liep netjes de stal in. Maar op een gegeven moment schrok ze en liep ze er weer uit, richting het terras”, vertelt Migchels.

Via de ene deur naar de andere
Een deur van het restaurant stond open en de koe zag haar kans. “Ze liep netjes naar binnen, helemaal door het restaurant en toen weer via een andere ingang naar buiten. We konden er ook rustig achteraanlopen.”

Het ging volgens de eigenaresse allemaal erg snel. “Ik dacht, moet ik iets doen of zal ik het laten gebeuren? Uiteindelijk hebben we het maar laten gaan. Het was erg bijzonder.”

De reacties op het terras en in het restaurant waren volgens Migchels gemengd. “Het was best druk in het restaurant. Veel mensen hebben het zien gebeuren. De één vond het eng, de ander juist grappig. Het was in ieder geval voor iedereen een beleving.”

'Gelukkig heeft ze niks achter gelaten'
Het dier heeft overigens niks beschadigd. “Het is natuurlijk een enorm beest. Maar ze liep heel rustig en heeft alles heel gelaten. Gelukkig heeft ze ook niks achter gelaten”, lacht Christa. Vrijdagochtend is de koe bevallen van een gezond kalfje.

Het was overigens niet de eerste keer dat er zomaar een koe de Brabantse Kluis binnen wandelde. “Een paar jaar geleden gebeurde dit ook. Toen liep de koe de keuken in. Dat was wel wat meer schrikken”.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.