Video

Vissers neergestoken bij Beekse Bergen in Hilvarenbeek, werden overrompeld in hun slaap

22 augustus 2020 om 06:05 • Aangepast 29 augustus 2020 om 14:14
nl
Langs het kanaal vlakbij safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek zijn vrijdagnacht twee vissers uit Haaren geslagen en neergestoken met een kapotte fles. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerder hebben de twee 'flinke steekwonden'. Vanwege de ernst van de situatie werden twee ambulances en een traumaheli opgeroepen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De steekpartij vond rond kwart voor twee 's nachts plaats. De vissers vertelden dat ze door twee mannen en twee vrouwen werden overrompeld toen ze aan het slapen waren in hun tenten.

Ontdaan
Een van hen zou uit het niets geslagen zijn met een fles. De andere man werd daarvan wakker en schoot te hulp. Vervolgens werden ze allebei meerdere keren geslagen met de kapotte fles. Een getuige zag vervolgens vier verdachten wegrennen en in een wit bootje met buitenboordmotor stappen.

Dit bootje is weggevaren in de richting van Tilburg. Achter het bootje hing volgens de getuige een zwemband. De gewonde vissers bleven ontdaan achter.

Commotie bij het terrein vlakbij de Beekse Bergen (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision)
Commotie bij het terrein vlakbij de Beekse Bergen (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision)

Signalement
De vier verdachten zijn allemaal blank en worden tussen de 18 en 22 jaar oud geschat. Volgens een getuige spraken ze Nederlands. De twee mannen hadden een wit shirt aan en hebben een normaal postuur. Een van de vrouwen heeft lang blond haar. Zij droeg een zwarte trui met capuchon. De andere vrouw heeft korter blond haar en droeg een gekleurde trainingsjas.

De politie doet onderzoek.

Agenten bij de tentjes van de vissers (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).
Agenten bij de tentjes van de vissers (foto: Jack Brekelmans/SQ Vision).

Visser in het water geduwd
Eerder op de dag werd een visser aan de Kanaaldijk Zuid in Dongen in het water geduwd. Dit gebeurde rond kwart voor zes. Een man met een zwarte hoodie ging er vervolgens met zijn elektrische fiets vandoor. Het slachtoffer moest door anderen uit het water worden geholpen. Of dit voorval te maken heeft met de steekpartij in Hilvarenbeek of hier los van staat, is niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.