Video

Megarommelmarkt in Uden gaat gewoon door: 'Alles gedaan om het veilig te houden'

22 augustus 2020 om 18:24 • Aangepast 29 augustus 2020 om 16:24
nl
Met Pinksteren was het coronavirus nog een niet te nemen drempel voor de jaarlijkse megavlooienmarkt in Uden. Maar dit weekend mag de rommelmarkt van UDI '19 alsnog doorgaan. De voetbalvereniging is zelf verantwoordelijk voor alle aanpassingen. "Wij hebben er alles aan gedaan om het veilig te houden", zegt Frans Verwijst van de organiserende supportersclub van UDI.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

Zo zijn de gangpaden meer dan verdubbeld en heeft de club het marktterrein uitgebreid met een extra voetbalveld. "We hebben nu verplichte looproutes over tienduizend vierkante meter", geeft Verwijst aan. "Daarmee hebben we heel wat meer vierkante meters dan een kermis." Dat weerlegt volgens hem de kritiek op het wel doorgaan van de rommelmarkt, terwijl kermissen verboden worden.

Het is volgens Verwijst zeker een overweging geweest om de markt helemaal af te blazen. "Toen de datum waarop er weer evenementen georganiseerd konden worden werd vervroegd, hebben we alsnog besloten om een vergunning aan te vragen."

Zonnepanelen op het dak
UDI'19 gebruikt de opbrengst van de rommelmarkt om de clubkas te spekken. "We hebben vorig jaar dankzij de markt zonnepanelen op het dak van ons gebouw kunnen leggen." Maar de club is zich terdege bewust van de verantwoordelijkheid in deze coronatijd. "Die anderhalve meter afstand wordt door onze vrijwilligers heel streng in de gaten gehouden."

De hoge bezoekersaantallen van voorgaande jaren zal de rommelmarkt dit jaar niet halen, meent Verwijst. "Maar dat vind ik eerlijk gezegd helemaal niet erg. Met de helft minder bezoekers zijn we ook tevreden. We zijn allang blij dat het door kan gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!