Jongeren weggestuurd uit wijk in Rosmalen na oproep voor Project X-feest

23 augustus 2020 om 07:40 • Aangepast 30 augustus 2020 om 06:44
nl
Verschillende jongeren zijn zaterdagavond door de politie weggestuurd uit de wijk De Groote Wielen in Rosmalen. Aanleiding was het gerucht op social media van een zogenoemd Project X-feest. De feestgangers zouden elkaar willen treffen bij het strandje aan De Groote Wielen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Buurtbewoners waren op de hoogte van de Project X-geruchten, blijkt uit berichten in een buurt-appgroep. Zo waarschuwde iemand daarin 'om eventuele schade aan auto's te voorkomen door 's avonds aan de achterkant te parkeren'.

Volgens een ooggetuige werden verschillende jongeren die zaterdagavond door de wijk liepen of bij elkaar in de auto zaten door agenten weggestuurd uit de wijk. Ook medewerkers van stadstoezicht waren opvallend aanwezig. "In totaal zo'n twintig man."

Wachten op privacy instellingen...

Haren
De term 'Project X' kreeg in 2012 landelijke bekendheid nadat een meisje uit het Groningse Haren per ongeluk een openbare uitnodiging om naar haar zestiende verjaardag te komen op Facebook zette. Duizenden mensen - die het meisje niet persoonlijk kenden - reageerden op die uitnodiging en uiteindelijk kwamen zo'n 1600 mensen van heinde en verre naar Haren. Daar veroorzaakten ze veel overlast.

De term 'Project X' komt uit de Amerikaanse speelfilm 'Project X', waarin duizend jongeren een feestje met veel geweld kapen.

Politie en medewerkers van stadstoezicht waren voor de zekerheid aanwezig in De Groote Wielen (foto: Bart Meesters).
Politie en medewerkers van stadstoezicht waren voor de zekerheid aanwezig in De Groote Wielen (foto: Bart Meesters).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!