Verfrissende ijsjes met spinazie - Smakelijk recept uit 'Lekker Weekend!'

23 augustus 2020 om 12:42 • Aangepast 30 augustus 2020 om 12:54
nl
Elke zaterdagochtend hoor je in het radioprogramma Lekker Weekend! kort na halfelf een chefkok over een Brabants streekproduct. Zaterdag 22 augustus hoorde je Harm van den Bisen. Hij maakte een verrassend ijsje met de spinazie van Noralie van den Eijnden.
Profielfoto van Hilde de Bresser
Geschreven door
Hilde de Bresser

Wat heb je nodig om deze verrassende ijsjes te maken:

  • een komkommer
  • twee limoenen
  • twee groene appels
  • honderd gram spinazie
  • een halve bos munt
  • een halve bos basilicum
  • twee eetlepels vloeibare honing
  • een eetlepel matcha-thee

En zo makkelijk is het om deze ijsjes te maken:

  • Snijd de komkommer in grove stukjes.
  • Rasp de schil van de limoenen, halveer de limoenen en pers het sap eruit.
  • Snijd de appels in grove stukken.
  • Pluk de munt en de basilicum.
  • Mix alles in een blender, inclusief honing en thee, tot een gladde smoothie.
  • Schenk de smoothie in de ijsvormpjes en zet minimaal 3 uur in de vriezer.

Smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!