PSV heeft beet en huurt doelman Yvon Mvogo van RB Leipzig

25 augustus 2020 om 10:01 • Aangepast 31 augustus 2020 om 15:14
nl
Yvon Mvogo is de eerste aanwinst van PSV voor het nieuwe seizoen. De Zwitserse doelman wordt voor twee jaar gehuurd van RB Leipzig en moet in Eindhoven de concurrentie aangaan met Lars Unnerstall en Jeroen Zoet.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De 26-jarige Mvogo is de eerste zomeraanwinst van trainer Roger Schmidt. Het is min of meer bekend dat de Duitse oefenmeester graag een meevoetballende keeper wil, die met veel ruimte in de rug kan spelen.

4 keepers
Maar met Zoet en Unnerstall beschikt PSV al wel over twee potentiële eerste keepers en daarachter zit ook doelman Hidde Jurjus nog, al is de verwachting dat hij gaat vertrekken. Maar het is dus geen uitgemaakte zaak dat Mvogo ook direct een basisplaats krijgt bij PSV. De Zwitserse doelman zal zich tijdens de laatste voorbereidingsweken nog moeten bewijzen.

Mvogo begon zijn loopbaan in 2013 bij Young Boys en maakte na vier jaar de overstap naar RB Leipzig. Mvogo heeft bij de Bundesliga-club geen basisplek, aangezien de Hongaar Péter Gulácsi daar de voorkeur krijgt. Mede daardoor mocht Mvogo verhuurd worden.

Afgelopen seizoen keepte Mvogo zes officiële wedstrijden voor Leipzig, waaronder de groepswedstrijd in de Champions League tegen Benfica in november vorig jaar (2-2). PSV huurt Mvogo voor twee jaar, die op zijn beurt zijn contract heeft verlengd bij RB Leipzig.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.