Elise Uijen (17) uit Herpen overklast tegenstanders op EK tijdrijden - Omroep Brabant

Elise Uijen (17) uit Herpen overklast tegenstanders op EK tijdrijden

24 augustus 2020 om 19:53 • Aangepast 1 september 2020 om 15:54
nl
Elise Uijen uit Herpen heeft de eerste gouden medaille weggekaapt op het EK wielrennen in Frankrijk. De 17-jarige wielrenster was maandag met voorsprong de beste op de tijdrit voor junioren.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Met een gemiddelde snelheid van 41,05 km/u per uur was Uijen uiteindelijk meer dan een minuut sneller dan de nummer 2, de Française Maeva Squiban.

Elise reageert opgetogen vanuit Plouay in Bretagne. ‘D’r gaat zoveel door me heen nu. Het is zo onwerkelijk wat er nu is gebeurd. Ik denk dat ik er nog een paar nachtjes over moet slapen voor ik eraan gewend ben.”

Concurrentie
Uijen wist niet wat ze kon verwachten van de tijdrit. “We hebben natuurlijk door corona ook een tijd niet gekoerst. En dus weet je ook niet hoe goed de concurrentie is.

“Het ging zo goed. Ik had van tevoren een plan gemaakt hoe ik dat parcours van 25 kilometer wilde rijden en dat lukte. En dat er dan zo’n titel en zo’n kampioenstrui aan vastzit, is helemaal gaaf.”

Met de Europese titel heeft Uijen ook een speciale trui verdiend. “Net als de trui van de wereldkampioen is deze ook wit, maar in plaats van een regenboog zit er een blauwe band met sterren op, net als de Europese vlag.”

Titel vieren
Dromen van een mooie wielercarrière doet Uijen natuurlijk ook. “Maar daar ben ik nu helemaal niet mee bezig. Ik ben nu vooral deze titel aan het vieren.”

Vrijdag rijdt Elise Uijen ook nog op het Europees Kampioenschap op de weg voor junioren.

Uitslag EK tijdrijden junioren meisjes:

1. Elise Uijen (Ned) 25,6 km in 37'24"

2. Maeva Squibani (Fra) op 1'01"

3. Carlotta Cipresi (Ita) 1'28"

4. Shirin van Anrooij (Ned) 1'44"

5. Annika Liehner (Zwi) 1'53"

7. Julie De Wilde 2'05"

13. Marith Vanhove 3'05"

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.