Toch geen grote windmolens op bedrijventerrein Heesch West

25 augustus 2020 om 16:12 • Aangepast 1 september 2020 om 16:14
nl
Op bedrijventerrein Heesch West komen geen grote windmolens. De gemeentes Bernheze, Oss en Den Bosch hebben de plannen voor drie windturbines geschrapt, zo hebben ze dinsdagmiddag laten weten. Onder omwonenden was er veel weerstand tegen de windmolens.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De geplande windmolens zouden 210 meter hoog worden. Deze turbines zouden niet alleen in Heesch te zien zijn, maar ook in de omliggende dorpen Vinkel, Heesch en Geffen.

Vooraf was duidelijk dat het plaatsen van de windturbines een ingewikkelde kwestie zou zijn. Uiteindelijk bleek dat plaatsing op Heesch West de minste impact zou hebben op de omgeving. Na verder onderzoek blijkt dat de windmolens op het bedrijventerrein financieel te weinig opleveren. Daarom hebben de gemeentes besloten er vanaf te zien.

Duurzaamste bedrijventerrein van Nederland
Industrieterrein Heesch West, aan de zuidkant van de A59 tussen Den Bosch, Oss en Heesch, moet het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland worden. De windmolens zouden daar onderdeel van uit moeten maken. Daarnaast zijn twee zonneparken gepland.

"Het besluit doet niets af aan de ambitie om van Heesch West het meest duurzame bedrijventerrein van Brabant te maken", stelt de gemeenschappelijke regeling Heesch West waarin de drie gemeenten samenwerken.

Omwonenden zijn huiverig
Het terrein is vooral bedoeld voor bedrijven die veel ruimte nodig hebben, zoals grootschalige transport-, distributie- en bouwbedrijven. Al mag er dan zware industrie komen, het moet allemaal milieuvriendelijk.

Bedrijven staan in de rij, maar omwonenden zijn huiverig. Zo wordt in Heesch, Vinkel en Geffen al jaren actie gevoerd tegen de komst van het bedrijventerrein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.